5 Ekim 2011 Çarşamba

Alan Shearer (Onun gibisi gelmedi)

13 Ağustos 1970 doğumlu İngiliz milli takım oyuncusu;

           Babası metal işçisidir. Okul hayatı boyuncada ailesi Alan'ın sürekli futbolun içerisinde olmasında büyük pay sahibi olmuştur. Belkide Alan'ın bu kadar büyük futbolcu olması birazda bu etkene bağlı.

          Alan Wallsend Boys Club'a katılmadan önce St.James park ta düzenlenen turnuva da Newcastle okulunun kaptallığını yaparak kendisini ilk kez kanıtlamıştır. 1988 yılında Southampton da 118 maça çıkmış 1992 de Blackburn Rowers'a transfer olmuştur.1996 yılında taraftarı olduğu Newcastle United'a transfer olmuş ve ''rüyalarım gerçekleşti, çok mutluyum'' demiştir ve bir gol sevincini klasikleştiren futbolcudur.

        Gol attıktan sonra taraftarına dönerek sağ elini kadıran babacan gülümsemesi ile samimi bir insandır. En büyük meziyeti ayak içi vuruşlarının çok sert olmasıdır. Blackburn Rowers dan Newcastle takımına gelirken dünyanın en pahalı oyuncusudur kısaca  İngiltere'nin kralıdır. Ötesi yoktur.

                                                             
         
         Alan en iyi penaltı atan futbolcu seçilmiştir. İngiltere liglerinin ve Newcastle takımının en çok gol atan futbolcusudur. 1996 dan 2006 yılına kadar Newcastle forması giymiştir. Futbol'u bıraktığı dönemde Newcastlenin düşme hattına gelmesi üzerine teknik kadronun başına da geçmiştir. Bu adamı anlayabilmek için bu adam gibi frikik atabilmek gerekir, böyle bir futbolcu yetişmedikçe bu adamı unutamayız.