25 Aralık 2011 Pazar

POLİTİK (ACI) LARIMIZ

        Zam kelimesinin kökeni Arapça'dan gelmektedir. Maziside hepimizin bildiği gibi çok eskilere dayanmaktadır. Ama bu yazıda ''şeçtiklerin ve farkındalık'' olgusu üzerinde duralım biraz.

      Önemli olan şeçilmiş olmak değil. Mesele seçilebilme nedeninin farkında olmak. Gölgeler iz bırakmaz topraklar da ama iz bırakır dünya da insan yaptıklarıyla. Bilim ve teknolojinin olanca hızla ilerlediği bu yüzyıl da,duygularımızı ve düşüncelerimizi aynı oranda ileri götüremediğimiz çok acı bir şekilde ortada. İnsanoğlu önü alınamaz değişiklikleri hep merak ederek görmedi mi? Bir bitki dikerken toprağa köklerinin salınacağını o küçük yaprağın devasa boyutlarda dallanıp budaklanacağını düşünmüşmüydü acaba.

    Bazı insanlar da korkularına, yaşadıklarına ve yaptıklarına ilahi bir anlam katarlar. Bu ilahi anlamı insan düşünce ve öğrenme merakıyla birleştirmesse eğer köklerin yayılacağı gibi dalların da kuruyacağını bilmelidir.
                                                             
                                                                                                               

          İnsan mevki ve makam için inandığı değerlerden ödün verir mi? Savunduğun değer içine kendini dahil etmiyorsan samimi fotoğraf kareleri ne anlam ifade eder, kendini kabul ettirebilirmisin, yerinden emin olmak için  milletin acısının gözyaşının üzerinden politika üretip çözüm bile getiremezken zengin 30.000 TL verip eline silah almıyor, gariban ise elektrik borçu şehit olunca siliniyor, diğeri ise asker maaşını alıp evine gönderiyor ismini unuttunuz mu? Ben söyleyeyim size ''FATİH YONCA'' örgü örer gibi iki ters bir düz yaparak daha kim bilir bu memleketin başına ne çoraplar örülecek zaman gösterecek!

   Bir büyüğümüz demiştir ki; ''Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz'' Herşey kendisini ölçüsüzce çoğaltarak var olmaya çalışıyor. Fikirler, silahlar, para aklınıza gelen ne varsa. Biz burada anlatmaya değmez olan şeyler yazıyoruz belkide.

   Nasıl bir ülke olduk biz; Askerliği bedelli, futbolu şikeli, sınavı şifreli,interneti filtreli, (bu liste çok uzar)