15 Ekim 2011 Cumartesi

Sessiz Çığlık (Fatih'e)

          Henüz 23 yaşında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yaşayan lise mezunu elinde sadece şöförlük mesleği bulunan Fatih hala oğludur. Trend de uyalım da kuzenim diyelim ama herşeyden önce kardeşimdir.İlk okuldan sıra arkadaşımdır canımdır canımdan ötedir.


            Dedim ya meslek şöförlük çalışılabilecek tek alan bütün ilçe nüfusunun neredeyse hepsinin çalıştığı baraj şantiyesidir. İlçede tek ekmek kapsıdır babası ve iki kardeşi ile birlikte Fatih'de şantiyeyi yol edinmiş beton harc makinası halk arasın da mixer olarak adlandırılan aracı kulanmakta ve güne sabah saat beş (5) te başlayıp akşam saat altıya (6) kadar çalışmaktadır. Kendisine kredi ile çocukluğundan beri hayal ettiği kırmızı Fiat Tempra'yı almış daha birçok hayalinin peşinde koşarken 8 Ekim Cumartesi sabahı araçla yolda seyrederken geçtiği köprü üzerinde direksiyon kilitlenmiş ve köprü mesafesinin bitimine 4 ya da 5 metre kala araç suya uçmuş ve kardeşim araç yere düşmeden araçtan fırlamıştır.
           Evet yere düşen araç aslında Fatih'in herzaman kullandığı 1 numaralı Volvo değil  BMC'dir. Fatih suların baraj'a tüneller vasıtasıyla köprünün yukarısıdan verilmesi ile az miktardaki suya düşmüştür. Şantiye güvelik görevlileri hemen kardeşimin yanına koşmuş ve sudan çıkartmışlardır Fatih gülmüştür. Bir görevli soru sormuş ve bilinçli cevap vermiştir kardeşim. Sonrasında olay yerine gelirken babayı ve diğer kardeşleri sakinleştirenlere baba sitem etmiştir. Fatih'i görene  kadar çocuk bu araçtan nasıl sağ çıkar demiştir.


          Daha sonra Fatih Kiğı da bulunan 4000 kişinin yaşadığı ilçedeki tek sağlık ocağına götürülmüştür. Burda yapılan kontrolerde doktor birşeyi yok eve gidedebilirsiniz. Ailenin içi rahat etmez ve şantiye ambulansı ile Elazığ'a götürülmek üzere yola çıkarılmıştır. Kiğı sağlık ocağı yetersizdir müdahale yapılamamaktadır. Doktor çoğu zaman bulunmamaktadır. Fatih sağlık ocağındayken sadece vücudunda çizikler ve burnunda kanama vardır, fakat ısrarla sol yanının acıdığını söylemektedir. Yoldayken ağrıları artar kardeşimin ve daha Elazığ'a yetişmeden yoldayken vefat etmiştir. Uç nokta ''baraj olacağına hastane olsaydı'' büyüklerimiz ölüm yaradılalın yaradana kavuşmasıdır  demiş bir de ''Tedbirini al takdiri ALLAH'a bırak'' demiş büyüklerimiz. Vesselam...
(Bu arada Fatih askerliğini 2007 de Şırnak'ta yapmış sınırötesi operasyona katılmış aslan parçasıdır.Bir gömleği dolabımdadır. Mekanı cennet olsun)