14 Kasım 2011 Pazartesi

Metrobüs Kullananlara Tavsiyeler

        Abi öncelikle metrobüse göre plan yapmayın. Yok 23 dakika da 60 km yol alıyormuş 30 saniyede bir durak peronlarında oluyormuş gibi düşünceleriniz ön yargıdan ibaret kalır çoğu zaman. Bu hesaplamaları yapabilmeniz için fazlası ile terorik ve ütopik düşünceler bütünü gerekir.

        Metrobüse binerken dikkat etmeniz gereken bir  husustur gerginlik. Kesinlikle sakin ve rahat bir yapıda metrobüs kullanımını tercih etmelisiniz. Metrobüs'te ayakta kalabilmek psikolojik ve fiziksel  bir yapı gerektirir. Bacakarınız gergin bir durumda hazır ol vaziyetinde olmamalıdır. Rahat olun ve bacaklarınızı 65 mm açıda tutun. İyide 65 mm yi nasıl ölçeriz diye soracaksınız. Bir adım öne açmanız bu vaziyeti alabilmeniz için yeterlidir.

         
         Kararlı bir duruş sergilemeye kesinlikle özen göstermelisiniz. Efendim ''işe gidiş ve dönüş saatlerinde Türkiye güreş federasyonunun metrobüse binebilen ilk 10 kişiyi olimpiyatlara göndererek büyük başarı yakalayacı gibi saçma düşüncelere kapılmayınız. Kuşları düşünün ve doğanın size sunmuş olduğu özgürlüklerin tadını çıkarmaya çalışın.

        İstanbul tanıtım filmlerin de hala ''köprünün altından yat geçeceğine üstünden at geçiyorsa'' siz metronun otobüs versiyonunu kullandığınızı düşünürseniz niçin yer altında ki masraflı ulaşım türünün tercih edilmediğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Metrobüs unutulmaya yüz tutmuş çocukluğunuz için köşe kapmaca oynunun yolda giden halini canlandırarak size bir ışık tutuyor. Sizden haber bültenlerinde bahsedilmesini sağlayan da metrobüs, mesela (Anadolu'dan avrupa yakasına geçişlerde trafik uzunçayır metrobüs istasyonundan başlıyor) diye bir haber duyarsanız gün başlarken gereksiz hayaller kurmanıza engel olarak zihninizin işgal edilmesini önlüyor.

        Metrobüs şiir yazmanıza da olanak sağlar, ben size iki mısra karalayayım siz devamını getirin;

              Git diyorsun da olmuyor işte git demekle,
               herşeye rağmen gidemiyor insan.  
              Metrobüs 3 lira olmuş haberin var mı
              Sen de bilirsin hiçbir şey sonsuza dek sürmez.



            Efendim; bu önerileri dikkatte almak sizin kendi sorumluluk kapsamınızdadır. Müspet ya da menfi bir durum söz konusu değildir. Bundan sonra okuyacağınız bloglarda Zincirlikuyu metrobüs savaşları başlığını görürseniz saşırmayın.

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder